vrijdag 18 december 2009

Montage

Stukken uit recensies:
- It's a frightening scene, a Disney classic moment of darkness right up there with Simba's witness of Mufasa's death in ''The Lion King.''

In de recensie staat dat er een donker moment is op een spannend moment. Dit was ook te zien in The Lion King.

Zelf opgemerkte aspecten:
De meeste montage in de film is rustig. Hierdoor kan de film ook rustig worden gekeken. Op spannende stukjes wordt soms gebruik gemaakt van snel wisselende beelden. Dus het verspringt telkens, maar vaak wordt het druk gemaakt met de bewegingen van de vissen. De rust in de film zorgt ook voor extra spanning. Wanneer Marlin rustig weg zwemt verwacht je niet dat er iets gebeurt, maar dan zwemt hij tegen een haai (Bruce) aan.

Soms is het beeld helemaal zwart, bijvoorbeeld wanneer Marlin en zijn vrouw worden aangevallen door een grote vis. Dan wordt Marlin buiten bewustzijn geslagen en weet je niet wat er gebeurd of wat er is gebeurd. Wanneer hij wakker wordt, ga je samen met Marlin op onderzoek uit. Dit voert de spanning op.

Wanneer Dory en Marlin worden aangevallen door de vis met het lampje is het beeld op een gegeven moment helemaal wit. Dan weet je niet of ze dood zijn of dat het een andere reden heeft. Hierdoor hoop je dat de film snel verder gaat en wil je verder kijken.

Wanneer de maanvis zijn idee vertelt over de ontsnapping, gaan de beelden heel snel. Het wisselt van het ene naar het andere beeld. Hierdoor wordt het extra duidelijk dat het complex is om te ontsnappen en dat er actie voor nodig is.

Verder wisselt het beeld erg snel bij de reis door de grote kwallen. Dit versterkt het effect dat het gevaarlijk en spannend is.

Wanneer Marlin bij Crush (de schildpad) is, beweegt en verandert het beeld heel snel wanneer ze door de stroom gaan. Dit maakt extra duidelijk dat het voor Marlin moeilijk te volgen is, omdat het zo snel gaat.

5 opmerkingen:

  1. Prima! Probeer hier de fragmenten uit de film aan toe te voegen. DVD importeren (rippen) en dan stukjes knippen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jony:
    Suzanne, dit was jouw stukje. Ik wil je hier anders wel mee helpen. Laat het maar even weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil anders ook wel helpen hoor, zeg het maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou ik heb geen idee hoe ik stukjes moet knippen... Dus als jullie dat weten...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jony:
    Dat is denk ik net zo als wij ook hebben gedaan met de rest Suus. Gewoon met print screen.

    BeantwoordenVerwijderen